Waar kan ik desembrood vinden?

Je kan het zelf maken of halen bij een ambachtelijke bakker die desem gebruikt om het brood te laten rijzen. Desem hoeft niet altijd zuur te smaken! Klik op de reacties van deze Wervel Facebook-post en je vindt (hopelijk) een desembakker dichtbij jou. Zoniet, maak je bakker dan wakker: vraag desembrood! Vond je een desembakker bij jou in de buurt die er nog niet opstaat, meld het door te reageren op de Facebook-post. DANKUWEL!

Let wel op: de term ‘desembrood’ is niet wettelijk beschermd. Wees op je hoede voor valse claims, waar gist gebruikt wordt om het brood te laten rijzen en desem alleen maar smaakmaker is en geen rijsmiddel.

Update 1 juni 2016: TV-programma Over Eten maakte een mooie reportage over (zuur)desembrood, met tips hoe je echte van nep desem onderscheidt. Kort samengevat: vraag het aan je bakker! Maakt hij zelf levende desem, dan is hij daar fier op.

Jeroen Watté

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s